Ivrig markerte seg i Norgescupen.

Tiril, Markus og Kristoffer avsluttet årets Norgescup-sesong i Alta

I helgen ble finalen i Norgescupen for juniorer arrangert i Alta i forbindelse med NM del 2. Fredagens renn, som også eliteløperne deltok i, var siste mulighet til å kvalifisere seg til søndagens finale. Finalen i Norgescupen er åpen for de 30 beste jentene, og 50 beste guttene i sammendraget gjennom sesongen. Kristoffer og Markus var allerede kvalifisert gjennom sterke renn tidligere i vinter, og Tiril var kun noen få poeng unna sikker plass. Hun sikret seg deltakelse i finalen med et godt renn på fredagen: En sterk 14. plass ble det på Tiril på 5-kilometeren som gikk i klassisk stil i en fantastisk atmosfære i Alta. Masse publikum langs løypene som lagde liv og røre gjorde at våre løpere stod på startstreken med gåsehud på ryggen. Ikke ofte man som junior går skirenn med så mye publikum – ikke engang de som gikk OL i vinter opplevde så flott stemning. Tommel opp for arrangøren!!!

Kristoffer som har gjort noen fantastiske renn tidligere i sesongen, endte på en plass rundt 30 på fredagens 10 kilometer klassisk. Markus har hatt en veldig trøblete sesong, med unntak av norgescupen på Beitostølen i januar, og var derfor veldig fornøyd med sin 24. plass fredag. Og bedre skulle det bli på søndagen.

Dermed var det klart for at hele tre av våre totalt seks juniorløpere stod klare på startstreken på søndagens finale. Lille Ivrig var med dette den klubben i Vestfold/Telemark skikrets som stilte med flest deltakere i finalen. Det er med andre ord ikke annet enn imponerende!

Søndag var det skiathlon som stod på programmet. Tiril lå på en flott 18. plass etter klassiskdelen – men fikk det litt tungt på skøytedelen. Tiril har slitt med en skade som gjør at skøyting ikke fungerer optimalt ennå. Men neste sesong er dette på plass igjen!

Kristoffer avsluttet en strålende sesong med en plass rundt de 30 også på søndag.

Markus startet et stykke bak i feltet og begynte å plukke plasser umiddelbart. Inn til skibytte hadde han klatret opp til en 18. plass, og avanserte enda 4 plasser i løpet av selve skibytte. Nest beste skibyttetid resulterte i at han gikk ut på skøytedelen på en 14. plass. Markus fortsatte å plukke plasser, og var – når det gjenstod ca. 3 kilometer – helt oppe på en 6. plass. Dessverre fikk melkesyren fri tilgang til musklene i lårene i en av de siste bakken. Han tapte dermed noen sekunder og endte på 15. plass kun 1.01 bak vinneren. Med tanke på hvordan sesongen har vært, så var dette meget bra! Med bedre treningsgrunnlag neste år, så holder du helt inn til mål!

Tusen takk til Jon Erik Knotten, Asgeir Fremstad og Gjermund Knotten for all super hjelp der opp i det høye nord - Vi er evig takknemlig for den jobben dere legger ned!

Da var stort sett sesongen over for våre løpere, og både små og store løpere fra Ivrig kan være stolte av innsatsen!!!

Takk for mye god skiunderholdning i vinter!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift